Grafisk tekst, Viking og Villrein  5 oktober, Hovden i Setesdal

Program 5 oktober

Kom, lær og opplev!

Følg med her på vår side for oppdateringer.

Vi sees den 5. oktober for en minneverdig helg!

Kva skjer hos Agdervikinglag?

Sjå, lær og smak! 

Ein eldgammal kokemetode, lær å lage mat i ei grop i bakken.

Få med deg handarbeidsteknikkar frå Vikingtida. Smiing, pil og boge-skyting, runeskule, lage kopparringar, vikingleikar, spinning og karring av ull, perlesløyd,

Sjå og ta på myrmalm – og bli med på røsting av myrmalmen.

For ca 1000 år sidan var jernvinning på Hovden storindustri. Det vart produsert fleire tusen tonn i perioden produksjonen gjekk føre seg, frå rundt år 400 – om lag 1450, med ein topp i vikingtida og tidleg middelalder (900-1200-talet). Noko av målet i Viking & Villrein-prosjektet, er å på sikt kunne vinne ut nok jern av myrmalm, til å lage autentiske beslag, låsar…

spiker eller verktøy til bruk i nye Setesdal stavkyrkje👏😁. Viking & Villrein har i samarbeid med Setesdal Bygningsvernsenter bygd blestringsomn av leire, etter modell frå arkeologiske utgravingar i Breive.

Naturvegledar Norsk villreinsenter Sør, Skinnarbu dame med reisdysorn på fjell, photo

Norsk villreinsenter

Norsk villreinsenter er på haustmarknaden med naturvegleiiarar som har sekken full av gevir, klauver og skinn. Kom og lær meir om korleis den fantastiske villreinen er spesialtilpassa livet i høgfjellet!

Du kan også prøve deg som «jeger» ved å kaste lasso. Det blir leikar for borna som syner korleis reinen kommuniserar, kor god luktesans han har og litt om villreinens utfordringar.

BEOWULF

Helten som kjempet mot uhyrer og draker

” For lenge siden – i det vi nå kaller Danmark – bodde en mektig og klok krigerkonge som het Rothgar.

Teater Fabel

Inger Lise Stulien kjem til Viking & Villren

Inger Lise er oppteken av å ta vare på tradisjonar, så dei ikkje skal døy ut. 

«Ved å lære bort tradisjonane til neste generasjon, bidreg me til at kulturen får leve vidare. Det er ei glede å kunne ta imot, og ei glede å kunne formidle tradisjonar vidare», seier Inger Lise.

Scroll to Top